Ljubav na medji – O seriji

Ljubav na medji – Miješani brak (Yabanci Damat) je humoristicka dramska serija koja na humorističan način govori o zajedničkom životu mlade Turkinje Nazli i njenog budućeg supruga, Grka Nika.

Mijesani-brak-najava

Ukupno epizoda: 212

Zemlja proizvodnje: Turska

Scenario: Sulhi Dolek i Selin Tunç
Redatelji: Durul Yağmur Taylan
Producent: Türker İnanoğlu

Uloge:

Nehir Erdogan (Nazli)
Ozgür Çevik (Niko)
Engin Akyurek (Kadir)
Erdal Özyağcilar (Kahraman)
Sumru Yavrucuk (Feride)
Mazlum Kiper (Stavro)
Arif Erkin Güzelbeyoğlu (Memik Dede)
Zeki Alasya (Ökkeş)

Sadrzaj:

Završivši studije u Ankari, mlada Nazli (Nehir Erdogan) vraća se kući u rodni kraj Gaziantep, nesvesna da joj otac priprema šokantno iznenađenje – tokom njenog studiranja, konzervativni otac Kahraman (Erdal Özyagcilar) obećao je udati Nazlu za Kadira (Engin Akyürek), sina svog poslovnog partnera Okesa! Ljuta Nazla isprva se žestoko opire očevom dogovoru, a zatim se posvadja i sa ostatkom porodice, majkom Feride (Sumru Yavrucuk), dedom Memikom (Arif Erkin), sestrom i zetom koji tvrde da je dato obećanje ne sme pogaziti. Zbog silnog pritiska da se uda za čoveka kojeg ne poznaje, Nazli pobegne od kuće pre negoli Kadir i službeno od oca zatraži njenu ruku.

Utočište pronađe u Bordumu kod prijateljice Zejnep, ubrzo se zaposli u jednom hotelu i zaljubi u Nika (Özgür Çevik ), zgodnog, bogatog i, istovremeno, vrlo tajanstvenog Grka čija je porodica davno emigrirala iz Istanbula u Atinu. Za ovo dvoje mladih početak zajedničkog života trebao je biti savršen, kao iz bajke. Ali, već se na samom početku naziru pravi problemi na njihovom putu prema sreći – osim mnogih predrasuda, najpre onih kulturoloških između Turaka i Grka, njihovom se braku protive ostavljeni Kadir i njegov otac, zatim Nikova bivša devojka. Bez obzira na sve to, Nazli i Niko odlučili su ostvariti svoju želju i osnovati porodicu. Ali, ostaje pitanje hoće li u tome uspeti, a da ne upliću svoje porodice?

„Ljubav na medji“ je pomalo drugačija turska serija od onih koje smo dosad imali prilike videti na nasim televizijskim ekranima. Iako snimljena u periodu od 2004. do 2007. originalnog naziva „Yabanci Damat“ (hrv. Strani zet), serija govori o ozbiljnoj temi mešanih brakova koja i dan danas pogađa sve veći broj Turaka. Međutim, produkcija i redateljski tim na čelu s braćom Durulom i Yagmurom Taylan (koji trenutno rade na projektu ‘Sulejman Veličanstveni’) komičnim su situacijama i dijalozima razbili ozbiljnost i dramatiku oko predrasuda, te barem malo ublažili taj dugogodišnji animozitet dve različite kulture. Takav spoj humornog tona i igre povesnog antagonizma prepoznali mnogi turski gledaoci, koji su s ne strpljenjem iščekivali nove nastavke, ali i oni iz drugih zemalja poput Grčke, Bugarske, Makedonije i Bliskog istoka.

U ulogama zaljubljenog mladog para odlično su se snašli glumci Nehir Erdogan i Özgür Çevik, kojima su uloge Nazli i Nika ujedno bile prve glavne uloge u njihovim karijerama. Serija je među zvezde vinula i sada već poznatog Engina Akyüreka (Kerim iz serije „Izgubljena čast“) koji tumači lik prevarenog Kadira.

Hoće li se Nazli i Niko uspeti odupreti svakodnevnim problemima u svojoj vezi? Kako će njihove porodice reagovati na njihovu odluku da se žene? Odgovore na ova i mnoga druga još nepostavljena pitanja gledaocii će moći saznati u novoj, humorno-dramskoj seriji „Ljubav na medji“ koja se emituje na RTL i Tv Prva.

- Snimljeno 212 jednosatnih epizoda u 3 sezone (2004-2007), a emitovano na turskom Kanalu D (12.11.2004 – 15.6.2007.) // Grčka 4.7.2005 – leto 2008 // Bugarska 29.8.2009 – 14.1.2010. // Ujedinjeni Arapski Emirati  2009 // Makedonija 2012.
- Serija se snimala u turskim gradovima Bordum, Gaziantepu i Istanbulu, i grčkim ostrvima Simi, Santorini, Kreti i u Ateni
- Koristila se turska i grčka muzika, za koju je zaslužan Gökhan Kirdar

- Serija je osvojila i nekoliko nominacija i nagrada na prestižnim televizijskim dodelama:

- 2006 “Best TV series of the Year” award by the Turkish Association of Radio and Television Journalists along with two other TV series.
- 2004: “Best Supporting Actress” award by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awards
- 2004: “Best Actor” (nominated) by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awards
- 2004: “Best Actress” (nominated) by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awards
- 2004: “Best Music” by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awards
- 2004: “Best Actor in a Supporting Role” (nominated) by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awards
-2004: “Best Director” by 1st Annual Primetime Beyaz Inci Awardsasasdads

Leave a Reply

eXTReMe Tracker